Има схема за подпомагане на застраховките на земеделските производители със субсидиране

...
Има схема за подпомагане на застраховките на земеделските производители със субсидиране
Коментари Харесай

Производител: Застраховките подпомагат застрахователите, не земеделците

Има скица за подкрепяне на застраховките на земеделските производители със субсидиране от страната, която обаче не е от изгода за тях. Това разясни пред БНР Мариана Милтенова, ръководител на Националния съюз на градинарите във връзка зачестилите случаи на унищожена от градушките продукция.

" Земеделските производители, които се застраховат по тази скица, когато се случи събитие, не получават това, което би трябвало. Застрахователят преценя по една или друга причина, че или няма 100% вреда, или събитието не е включено в условията на застраховката, или срокът - в България доста рядко може да се случи осланяване след 20 април ", уточни Милтенова.

По думите ѝ тази скица е направена по този начин, че да подкрепя застрахователите. 

" Субсидира застрахователите, не земеделските производители ".

Трябва да се вземат кардинали ограничения в изискванията за застраховане по тази скица, в случай че желаеме в действителност да се подкрепя земеделския производител, акцентира Мариана Милтенова.

Средните и изключително дребните аграрни производители буквално са обречени на банкрут при сходни събития, означи тя.

" Работната ръка изтече, отиде да работи в старите страни членки ", разяснява още Мариана Милтенова, като даде образец с розобера и прибирането на черешовата годишна продукция. 

По думите ѝ България е станала " донор на работна ръка " и това въздейства върху прибирането на личната ѝ годишна продукция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР